MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz: Úgy kell hozzáállni, hogy mindig van esélyed a győzelemre

2013.09.06. 20:15 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_szlovakia1.jpgMichelisz Norbert saját bevallása szerint már nagyon várta a nyár végét. Nem is a napsütés miatt, sokkal inkább azért, mert a nyár folyamán mindössze három futamot rendeznek a Túraautó-világbajnokság (WTCC) sorozatában. A Zengő Motorsport versenyzője a hétvégén ismét autóba ül, mégpedig a számára szép emlékként élő amerikai nagydíjon.

Norbi jelenleg már az Egyesült Államokban tartózkodik, hiszen a hétvégén itt rendezik az Amerikai Nagydíjat. Bízik benne, hogy sikerül ismét dobogós helyen végeznie – mint az idei évben oly sokszor -, bár tudja, a Chevyket nehéz „elkapni”.

Jövőre a Citroennel bővül a riválisok listája, de Norbi szerint ők is erősek lesznek. „Egyelőre úgy tűnik, hogy a Citroen kitűnik a többiek közül, de szerintem a fejlesztéseknek köszönhetően a Honda háza táján is magabiztos lehet mindenki. Az autó idén is nagyon bíztató formát mutatott, és ha a motorral kapcsolatos hiányosságokat sikerül orvosolni, úgy gondolom jövőre mi is nyerők lehetünk” – vázolta fel már a jövő évi terveit Norbi.

„Tisztában vagyok vele, hogy sokak szerint jövőre a Sebastien Loeb, Yvan Muller kettőssel felálló Citroenről fog szólni a WTCC, de úgy vélem, ha nem is a legnagyobb esélyesként, de talán velem is számolni kell. Ha jó lesz az autó – a JAS Motorsport már javában építi az új Hondát - minden benne lehet a pakliban” – mondta sokat sejtetően a 29 esztendős klasszis.

Elárulta, tudomása szerint az új Honda a karosszériája lényegében készen van, és ősszel következik a motor tesztelése. Biztatónak tartja, hogy mindkét oldalról nagyon magabiztosan nyilatkoznak a fejlesztők. Év végén kezdődnek az éles pályatesztek, melyben reményei szerint ő is nagyobb szerepet tud vállalni.

Norbi szerint 2014-ben a szabályváltoztatásoknak köszönhetően legalább 8-10 új autóval kell számolni, de az esélyesek köre mégis leszűkül, számításai szerint 3-6 versenyző lehet versenyben a világbajnoki címért.

„Bízom benne, hogy én is köztük lehetek, de előbb az idei szezont kell befejezni minél jobban. Autóversenyzőként minden versenyhez úgy kell hozzáállni, hogy mindig vannak esélyeid a győzelemre” – mondta a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar autóversenyző.

Ugyanakkor tisztában van vele, hogy egy-egy versenyen a körülmények is fontosak. Jelenleg azonban úgy érzi, olyan étvágya van arra, hogy világbajnok legyen, hogy muszáj mindent megtennie ennek érdekében.

„Ha az elmúlt években látott fejlődést tudjuk tartani, és ha egy kicsivel több szerencsénk lesz, úgy érzem, odakerülhetek a legjobbak közé” – mondta Norbi, aki úgy véli, a mostani szezonra tanulóévként tekinthet a Hondával, de bízik benne, jövőre már futamgyőzelmekért fog küzdeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr435498520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása