MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz szerint a Hondánál minden adott, hogy jó autója legyen jövőre

2013.10.31. 14:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Michelisz Norbert szuzukai győzelme után a csapatfőnök Zengő Zoltán kijelentette, a következő szezonban egy teljesen új autóval, amely reményei szerint még szélesebb, erősebb, jobb lesz, lehetnek merészebb álmaik, és az abszolút világbajnoki cím a céljuk.

Erre Norbi csak annyit reagált, célja egyértelműen a világbajnoki cím elhódítása, de nem lesz csalódott, ha ez még nem jövőre jön össze. Véleménye szerint az első három hely a realitás.

„A Hondánál minden adott, hogy jó autónk legyen jövőre. Véleményem szerint legalább olyan jó lesz, mint a sokak által nagy favoritnak tartott Citroen. Ebben azért is bízhatunk, mert a Honda vezetői nagyon boldogok voltak a szuzukai futam után” – mondta Norbi.

Úgy véli nem a Honda lesz a referencia autó, de az elmúlt években szerzett tapasztalatok alapján akár jobb is lehet, mint a Citroen. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni a Chevrolet-et, és minden bizonnyal a Lada is beújít pár fronton.

„A következő szezonra valószínűleg mindenki új autót épít. Ennek megfelelően benne van a meglepetés, hogy valaki talál olyat, amit a másik nem. Arra számítok, ha valakinek az év elején esetleg lesz is előnye, azt a szezon közben még le lehet dolgozni” – mondta Michelisz.

„A Hondánál felismerték, hogy elsősorban a motoron kell alakítani, változtatni, hogy az autó még gyorsabb legyen. Ugyanakkor abban is biztos vagyok, a japán gyár szakemberei tudják a dolgukat” – véli a legmagasabban jegyzett magyar autóversenyző.

Bízik benne, bármit is hoz a következő szezon, a sors jó autóval „ajándékozza” meg, és a Zengő motorsportra jellemző kiváló szakmai munkával az elmúlt években mutatott szakmai fejlődés fenntartható.

A múlt héten az is eldőlt, hogy a Zengő Motorsport jövőre is egy autóval képviseli magát a WTCC-ben. Hosszas egyeztetések után úgy döntöttek, csak akkor van értelme a második autónak, ha szakmailag és anyagilag is előrelépést jelent a csapat életében. Bíznak benne, hogy jövőre megalapozhatják a kétautós felállást már a 2015-ös évadra.

„Az idei hátralévő két futamon bízom a tisztes helytállásban, és természetesen a dobogós helyezésben is. Nehéz megmondani melyik pálya fekszik nekünk jobban, de úgy gondolom, Makaóban nagyobb esélyünk van a dobogóra érni, mert Sanghaj a sok egyenes miatt nem fekszik nekünk annyira” – mondta Norbi arról, mit vár az idei évtől.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr555607832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása