MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Lesz még idén egy-két nagy dobásunk

2012.05.23. 08:14 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A Túraautó-világbajnokság hétvégi, Ausztriában megrendezett 6. fordulójában Michelisz Norbert az első versenyen a kilencedik a másodikon – megszokott remek versenyzésének köszönhetően – az ötödik helyen ért célba. Ez ragyogó teljesítmény, főleg annak tükrében, hogy Norbi csak a 15. helyről tudott rajtolni a Salzburgringen.

„A teljesség kedvéért azért el kell mondani, hogy sokan kaptak defektet az előttem haladók közül, és a defektek nélkül valószínűleg 8-9. helyre értem volna be, hasonlóan az első futamhoz” – mondta a verseny után két nappal a megszokott szerénységgel Norbi.

Ugyanakkor jóleső érzéssel töltötte el az eredmény, úgy véli ismét megmutatták, hogy képesek a pontszerzésre, és ez kellő önbizalmat ad számukra a hátralévő versenyeken is.

„Egy ilyen futam során hallatlan nagy a szerencsefaktor. Nagyon kell figyelni, hogy az ember átverekedje magát a roncsokon, ne jöjjön belém senki, és nekem is úgy jöjjön ki egy előzés vagy egy kerülés, hogy elkapjam a fonalat” – mondta a szerencse szerepéről a tavalyi évben a legnépszerűbb sportolónak választott versenyző.

„Onnantól, hogy túléltük az első kanyart tudtam, jó lesz. Minél hátrébb rajtolsz, annál nagyobb a szerencsefaktor” – véli a Hungaroringen második futamgyőzelmét ünneplő, a FIA WTCC pontversenyében 90 ponttal a hatodik helyen álló, a nem gyári autók versenyében, a Yokohama Driver’s Trophy értékelésben pedig második versenyző.

Szerencséjére nem kellett nagyon felkészülnie az utolsó körben történő „csetepatéra” ami az elől haladók közt zajlott, mint mondta, csak azt látta, hogy elől valaki felveri a port a sóderágyban. „A szerencse már csak olyan, hogy valaki mellé odaáll aztán egy idő után tovább áll máshoz. Mostanában úgy érzem, kezdi kiegyenlíteni az „adósságát”velünk szemben” – utalt a korábbi futamokon őt és a csapatot ért balszerencsékre.

A hátralévő futamokon egyértelmű célja, hogy futamot nyerjen, és ha lehet, minél többször állhasson fel a dobogóra. Azonban tisztában van vele, ennek leginkább presztízs értéke van. Úgy véli minden versenyző tudja, ha nincs esélye a vb-címre vagy a dobogóra, mindegy hányadik.

„Amíg kilencediknél jobb vagyok, addig mindegy hol végzem, de egyértelmű célom, hogy dobogó közeli helyen fejezzem be az idei évet. Tisztában vagyok vele, ehhez nagy adag szerencse is kell” – mondta Norbi.

Tudja jól, hogy ehhez az eredményhez futamgyőzelmek és dobogós helyezések kellenek, de reményei szerint már a következő Portugál Nagydíjon is maradandót alkothat. „A pálya vonalvezetése tetszik és fekszik nekünk, így akár már ott is nyerhetünk. De ha ott nem is, biztos vagyok benne, a hátralévő futamokon lesz még egy-két nagy dobásunk” – mondta sokat sejtetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr384533101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása