MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert 10 aranyérmet vár a londoni olimpián

2012.06.12. 08:34 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbiface.jpgMichelisz Norbert a túraautó-világbajnokság legutolsó európai futamát egy 4. és egy 10. hellyel zárta. Zengő Motorsport pilótája legközelebb július 21-22-én a brazíliai Curitibában áll rajthoz. Ahogy az eddigi versenyeken is megszokhattuk, valószínűleg Brazíliában is számtalan fiatal hölgy lesz majd nem csak Norbi, de a többi versenyző körül is.

„Ha csak fiuk vennének körül, azt se venném észre, annyira nincs időm és energiám figyelni a körülöttem lévőkre. Egy verseny kapcsán annyi mindenre kell összpontosítani, hogy csak a sor végén vannak a nők, bármilyen csinosak is” – mondta nevetve Norbi, akit valószínűleg azért sem érdekelnek a hostess hölgyek, mert párja van, akit természetesen nagyon szeret.

Azt egyébként a magyarországi versenyen lehetett látni, hogy Norbit tényleg nem lehet „megzavarni”, hiszen hiába szurkolt neki, és skandálta a nevét több ezer szurkoló, ő nem hagyta magát kizökkenteni a verseny előtt megszokott „meditálásából”.

Norbi elmondta, annak ellenére, hogy szinte vele azonosítják a Zengő Motorsportot, csapattársa Wéber Gábor is ugyanannyit dolgozik mint ő, a szezon során sokszor volt technikai gondja sokszor csak néhány tized döntött arról hogy nem lett pontszerző.

„A túraautó világbajnokságon világklasszisok versenyeznek, és mivel Gábornak ez az első szezonja nincs könnyű dolga. Ugyanakkor én a csapaton belül is látom a fejlődést, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan megmutatja a kétkedőknek, hogy nagyon jó versenyző” – mondta csapattársáról.

Norbi azt is elárulta, hogy a férfiak azon férfiak csoportjába tartozik, akiket hidegen hagy a nyár egyik legnagyobb sporteseménye, a labdarúgó Európa-bajnokság.

„A baráti társaságomban igen sok a focidrukker, ők naprakészek lesznek az Eb ideje alatt. Ha összejövünk, beszélgetni, biztos olyan helyen, ahol lehet meccset nézni. Nekem a beszélgetés háttereként, nekik inkább előtérben, a beszélgetés mellé” – mondta Norbi.

Az olimpia azonban őt is érdekli, és mivel akkor nincs futam, valószínűleg nyomon követi majd a magyar érdekeltségű eseményeket. (A Brazil Nagydíj után egy hosszabb, kéthónapos szünet következik a WTCC-ben, hiszen legközelebb szeptember 21-én, az Amerikai Nagydíjon állnak rajthoz.)

Norbi az optimisták táborát erősíti a londoni játékokkal kapcsolatban, bízik a magyar sportolókban, és tíz aranyérmet vár. „Úgy gondolom jól fogunk szerepelni, és bízom benne, hogy a legfényesebb éremből szerezzük a legtöbbet. Ha ez így lenne, akkor senki nem szomorkodna a kevesebb ezüst és bronzérem miatt” – mondta a tavalyi év legnépszerűbb sportolójának választott autóversenyző.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr374582458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása