MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi hétvégén ismét a Hungaroringen versenyez

2012.06.29. 18:28 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

bmw.jpgJúnius utolsó hétvégéjén, Magyarországon áll rajthoz az olasz gyökerű széria mezőnye, az International Superstars Series elnevezésű versenysorozat, melyben ezúttal elindul Michelisz Norbert is. Az eseményen mintegy 10 márka képviseletével kizárólag 500 lóerős teljesítménynél erősebb autók indulnak a 30 rajtrácson, a világ legjobb pilótáinak vezényletével.

Az exkluzív szabályoknak köszönhetően mezőnyben az Auditól kezdve a Ferrarin, vagy éppen a Mercedesen keresztül egészen a Porschéig csak 3,8 liternél nagyobb hengerűrtartalmú autók állnak rajthoz. A „csodaautókat” korábbi Forma-1-es sztárok között (Tonio Liuzzi, Johnny Herbert, Mika Salo) vezetik.

A magyar szurkolók nagy örömére rajthoz áll a tavalyi év legnépszerűbb sportolójának választott Michelisz Norbert is, aki a Scuderia Giudici meghívásának köszönhetően egy BMW M3-as volánja mögött bizonyíthatja rátermettségét. Norbi számára jó ómen lehet a Hungaroring, hiszen legutóbb itt rajthoz állt - WTCC világbajnoki futamon -, megnyerte a versenyt.

Az FIA által jóváhagyott versenysorozatban 9 tekintélyes és híres európai és Európán kívüli versenypálya található. A hétvégén esedékes rendezvényen, szombaton és vasárnap is reggel 8 órakor nyitják a kapukat, ezúttal a belépés ingyenes, míg a paddockba szóló jegyek 3000 forintba kerülnek. A szervezők gondoltak az autókért bolonduló gyerekekre is, a 14 év alattiaknak, érvényes paddock-jeggyel rendelkező felnőtt kíséretében a paddock belépés is ingyenes

Norbi számára is új lesz az autó, hiszen eddig csak más típusú járművek volánja mögött ülve versenyzett és ért el jelentős sikereket. Mint köztudott, 2006-ben kezdte autóversenyző pályafutását, és a Zengő Motorsport színeiben rögtön megnyerte a Suzuki Swift Kupát, majd a következő évben a Renault Clio Kupát is. Ezt követően a hazai Seat Leon Szuperkupával párhuzamosan az Európa-kupán is elindult, és jó szokásához híven, 2009-ben ezt is megnyerte. 2010-től a túraautó-világbajnokság (WTCC) állandó résztvevője.

Norbinak egyébként is rendkívüli a hétvégi futam, hiszen a Hungaroring mindig kiemelten fontos volt számára. A mai napig egyik legnagyobb élményeként tartja számon, amikor az idei WTCC futamon szinte csak magyar zászlót látott és már többször elmondta, hogy a célegyenesre fordulva jobban kellett koncentrálnia mint máskor, nehogy a fantasztikus élmény hatása alá kerüljön és esetleg hibázzon.

Valószínűleg a szurkolók a hétvégén is pazar hangulatot teremtenek, így ismét több ezren tapsolhatnak Norbinak, amint áthalad a célvonalon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr384619678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása