MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi felkészülését az elmefitnesz is segíti

2012.09.14. 11:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi.jpgMichelisz Norbert valószínűleg egyre nehezebben bírja a „nyári semmittevést”, hiszen közel két hónapja nem ült versenyautóban. Erre legközelebb a jövő hétvégén lesz módja, a túraautó-világbajnokság (WTCC) amerikai futamán.

Norbi a köztes időben számos meghívásnak és felkérésnek tett eleget, de közben testileg és szellemileg is karban tartotta magát. Amíg előbbire számos lehetősége adódik, addig utóbbit az elmefitnesz segítségével sikerült edzésben tartania.

A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar autóversenyző az egyik kereskedelmi csatornán beszélt arról, miben is tudja őt segíteni ez a fajta felkészülés.

„Az elmefitnesz nagyon sokat segít, hogy a versenypályára a lehető legtöbbet tudjam kivinni magamból. Egyre inkább az a tapasztalat, hogy a tökéletes teljesítményhez elengedhetetlen tökéletes fizikai állapot, de annak elég erősen megvannak a határai” – mondta a Zengő Motorsport pilótája, aki jelenleg vezet a nem gyári autók versenyében.

Norbi tisztában van vele, ahhoz, hogy a versenytávon az utolsó pillanatokban az utolsó tizedeket is ki tudja csavarni magából, ahhoz szellemileg is topon kell lennie. A testi frissességhez hasonlóan ehhez is „edzés” kell.

„A versenyautóban nem „steril környezetben” kell helyt állni, sokan vannak körülöttem, és nagyon sokszor a másodperc törtrésze alatt kell roppant fontos döntéseket hozni” – mondta Norbi.

Véleménye szerint az elmefitnesz nagyon sokat segít abban, hogy a megfelelő információk rendezetten álljanak a rendelkezésére az agyában a legváratlanabb, legveszélyesebb pillanatokban is. Erre szüksége is van, hiszen az idei futamokon többször is előfordult, hogy mások figyelmetlensége miatt került veszélyes helyzetbe, de szerencsére mindig jól tudta lereagálni ezeket a szituációkat.

Norbi elmondta, sokan a hétköznapi életben is használják ezt a megoldást, és vannak, akik a tanuláshoz, míg mások fokozott idegi igénybevételnél használják.

Matics Zsolt, Norbi személyi edzője ugyanakkor kiemelte, hogy a Zengő pilótájának erőssége, hogy versenyek előtt a fejét lehajtva, szemét becsukva tökéletesen relaxál, ennek köszönhetően, fejben teljesen tisztán tud nekivágni az adott versenynek, ami nagyban segíti, hogy minél jobb eredményt érjen el.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr244776086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása