MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Jó dolog az ember önéletrajzában egy ilyen győzelem

2012.11.11. 09:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

michelisz-ring.jpgBalszerencsésen alakult Michelisz Norbert számára a világbajnokság 11. versenyhétvégéje, hiszen az időmérők remek eredményei után, egyik futamban sem tudott pontot szerezni. Az első futamban egy áthajtásos büntetést csak a 16. helyen végzett, míg a második futamban – miután a célegyenes végén Alex MacDowall ráhúzta versenyautóját – Norbi BMW-je lelassult, és végül csak 24. lett.

„Az időmérőn még úgy tűnt, hogy nagyon jó lesz minden, hiszen a mezőny elejéről indulhattam. Sajnos nem úgy sikerült ez a hétvége, ahogy elterveztük, többre számítottam a futamokkal kapcsolatban, de így is szerencsénk volt, hiszen a közvetlen riválisok sem remekeltek így meg tudtuk őrizni az előnyünket” – összegzett Norbi.

Elárulta, mielőtt Kínába utaztak tudták, hogy Makaóra marad a döntés, hiszen valami hallatlan szerencse kellett volna ahhoz, hogy már most megnyerje a nem gyári autók versenyét a Yokohama Drivers’ Trophy-t.

„Még mindig mi vagyunk a legkényelmesebb helyzetben, hiszen mi vezetünk, és mindenki minket üldöz, szerencsére Oriola sem remekelt a hétvégén” - vázolta az esélyeket a jelenlegi elsőszámú magyar autóversenyző.

Noha az autósport történetében már előfordult olyan, hogy valakit akarattal kilöktek és ellehetetlenítették a versenyét, Norbi a legrosszabb forgatókönyvvel számolva se gondolja, hogy ilyen tenne bárki is.

„Nagyon jó dolog, ha benne van az ember önéletrajzában egy ilyen győzelem. Az mindenesetre biztos, idén így is nagyon eredményes évet zártunk. Az utolsó futam előtt azonban nem lehet más a cél, mint megnyerni a privát értékelést. Egy biztos, én mindent beleadok” - mondta arról, mit jelentene számára a privát értékelés megnyerése.

Norbi elmondta, az egyéni siker mellett a csapat, a Zengő Motorsport is sok szép pillanatot élhetett át idén, és a privát bajnoki cím a csapatnak is hatalmas elismerés lenne, három év munkájának megkoronázása. A továbbiakban sokkal eladhatóbbá teszi az egész csomagot.

A jövővel kapcsolatban elmondta, nem változott semmi érdemben, így még nem lehet tudni milyen autóval versenyez. Természetesen ő is hallott már mindent (BMW, Honda, Chevy), de konkrétumot még ő sem tudott mondani.

A makaói futammal kapcsolatban elmondta, nagyon fontos lesz, hogy az időmérőn jól szerepeljen. „Jó időmérővel előnyben vagyunk. Különleges stratégia biztos nem lesz a futamokon, ez első kanyarokat kellene túlélni és jól versenyezni” .

A magyar klasszis esélyeit növeli, hogy a makaói pálya az egyik kedvence, hiszen itt nyerte pályafutása első WTCC futamát, ami valószínűleg kellő önbizalmat is ad neki az idényzáró előtt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr944901107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása