MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Mindenkinek nagyon köszönöm az idei évet

2012.12.29. 08:57 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi.jpgMichelisz Norbert már novemberben megnyerte a túraautó világbajnokságban (WTCC) a privát versenyzők pontversenyét, a Yokohama Drivers’ Trophy-t, de az ünneplése és a siker miatti díjeső, azóta sem akar lanyhulni.

Norbit díjazta a BMW - az összes szakágat figyelembe véve a nem gyári támogatású pilóták között a harmadik lett -, a hazai szövetség rangsorában természetesen az első helyen végzett, majd az elmúlt héten a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 55. alkalommal kiírt Év Sportolója szavazásán a Syma Csarnokban gálaműsorral egybekötött ünnepségen, az idén másodszor kiírt közönségdíjat az előző évhez hasonlóan ezúttal is Michelisz Norbert nyerte.

Természetesen emellett is számos elfoglaltsága van Norbinak, hiszen részt vesz a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum akciójában, melyben a cég a biztonságos közlekedés fontosságának üzenetét szeretné minél több emberhez eljuttatni. 

Michelisz már idén is a tanpálya egyik hivatalos arca volt, és hisz abban, hogy egyre több fiatal példaképeként mindent megér, ha a fiataloknak adott tanácsok hatására sokkal kevesebben szenvednek balesetet az utakon.

Norbi elmondta, minden fiatalnak, vagy éppen friss jogosítvánnyal rendelkezőnek tisztában kell lennie azzal, hogy a közút nem játéktér. Úgy érzi, ha ezzel csak annyi eredményt ér el, hogy egy fiatal a kampány hatására elkerüli a tragédiát, már megérte a fáradtság.

„Jelenleg is folynak a tárgyalások, de konkrétumot még nem tudok mondani, talán január végén már okosabbak leszünk. Képben van a Seat, a Honda, de a Chevit sem lehet kizárni. Ugyanakkor szerintem még mindig a BMW-nek van a legnagyobb esélye” – mondta Norbi arról, melyik autó volánja mögött láthatjuk őt jövőre.

Elmondta, a BMW-t nagyon szereti, úgy érzi versenyzői szempontból a legjobb. Ugyanakkor szeretne a legversenyképesebb autóban ülni ugyanakkor az nem biztos hogy ez a BMW.

„Bárhogy is alakul, a lényeg számomra, hogy jövőre is ott legyek a WTCC sorozatban a rajtrácson, ha lehet egy olyan autóban, amivel az ideinél is komolyabb célokat tűzhetünk ki. Mindenesetre az idei évemmel maradéktalanul elégedett vagyok, és mindenkinek nagyon köszönöm, aki segített benne, hogy ezt a fantasztikus eredményt elérjem” – mondta a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar autóversenyző. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr514986010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása