MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi egy hete: Szlovákia, Lánchíd, Hungaroring

2013.04.24. 15:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza3.jpgMichelisz Norbert ezen a hétvégén egyik kedvenc pályáján a Slovákia Ringen áll rajthoz. A túraautó világbajnokság egyetlen magyar versenyzőjének eddig nem volt szerencséje, hiszen az első futam előtt nem sokkal kapta csak meg új autóját, és mivel nem volt lehetősége a tesztelésre, így az eddigi versenyeken előjöttek a Honda „gyermekbetegségei”.

„Mostanra szerencsére az alapvető technikai problémákat sikerült orvosolni. Az autóval magával nincs különösebb gond, amit jól mutatott a marokkói verseny is, hiszen egy Honda indulhatott a pole pozícióból. Bízom benne, hogy már nem tart soká az eddigi balszerencsés sorozatunk és az elkövetkezendő hétvégéken már nem lesznek technikai problémáink” – mondta Norbi.

Erre szükség is lenne, mert a Szlovák Nagydíj után hazai pályán versenyezhet Michelisz Norbert, hiszen május első hétvégéjén a Hungaroringen állnak rajthoz a WTCC versenyzői. A Zengő Motorsport pilótája elmondta, a Magyar Nagydíjon már mindenképp szeretne dobogóra állni.

Norbi bízik benne, hogy idén még többen lesznek a Slovakia Ringen is, mint tavaly. Igazából fekszik neki a pálya íve, jó gyors köröket lehet menni rajta. Ugyanakkor az új autójával is egyre jobban „érzik egymást” éppen ezért megpróbálja megismételni a tavalyi produkciót, vagy inkább még túlszárnyalni azt.

Tesztelésre valószínűleg csak a Hungaroringen lesz lehetősége, így a felkészülés mostani szakaszában csak tornatermi edzések vannak. „Ezek csak amolyan átmozgató edzések, egy kis erősítéssel és kerékpározással” – avatott be a felkészülésbe Norbi.

Emellett számos felkérésnek és meghívásnak kell eleget tennie, és ez így lesz a szlovák és a magyar futam között is. „Egy hét van a két forduló között és azon a héten szinte folyamatosan rendezvényen leszek. Annyi megkeresés érkezik, hogy sokat le is kell mondani közülük. Közösen döntjük el, hogy az ésszerűség határain belül melyeket fogadjuk el” – mesélt Norbi a mindennapjairól.

A két futam között tehát lesz még egy „fellépése”, melyre valószínűleg szintén sokan lesznek kíváncsiak. Május elsején ugyanis látványos gyorsasági parádé lesz Budapesten. A műrepülő Besenyei Péter a levegőben, a motoros Talmácsi Gábor és Michelisz pedig a Lánchíd környékén, az aszfalton tart bemutatót. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr875244648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása