MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert: A Hungaroring megint hozta a formáját

2013.05.07. 07:35 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_szlovakia3.jpgVáltozatos versenyen van túl Michelisz Norbert, akivel szinte minden megtörtént ezen a hétvégén, ami egy versenyzővel megtörténhet a WTCC-ben. A Hungaroringen volt leggyorsabb kör, dobogós helyezés, műszaki gond, szerencsés kimenetelű baleset, ennek ellenére Norbi nagyszerű élményekkel tekinthet vissza a magyarországi futamra.

Az első futamban a Zengő Motorsport pilótája a második helyről indult Yvan Muller mögül és ezt a pozíciót sikerült is megtartania. Az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy Norbi nagyobb veszélyt jelentett Mullerre, mint a mögötte haladók őrá.

„A maximumot nyújtottam, de Muller túl gyors volt. Nem követett el hibát, tempóból jól ment, így sajnos esélyem se volt, hogy megelőzzem. Ennek ellenére roppant elégedett vagyok, hiszen sorozatban a harmadik évben sikerült dobogóra állnom a Hungaroringen” – mondta a magyar pilóta.

Norbi elmondta, emellett az is roppant nagy büszkeséggel tölti el és nagyon örül neki, hogy versenyről versenyre fejlődik, ami az eredményein is egyre jobban látszik. Tudja jól, hogy ezért mennyit dolgozott a csapat és nagyon büszke rájuk is.

Az pedig valóban elismerésre méltó Norbi és a Zengő Motorsport számára, hogy mindkét futamon maguk mögé utasították a Honda két gyári versenyzőjét.

„Rövidebb távon azt jelenti, hogy már korábban elértük azokat a célokat, amiket kitűztünk magunk elé. Szlovákiában is alig voltunk lemaradva tőlük, de a negyedik versenyhétvégén a gyáriak előtt lenni hatalmas elégtétel mindannyiunk számára. Ugyanakkor azzal is tisztában kell lenni, hogy nem minden versenyhétvégén lesz ez így” – mondta Norbi a fantasztikus teljesítményről.

A második futamban Norbi a nyolcadik helyről indult és nem elég, hogy a rajt után egy pozíciót veszített, a második kanyarban egy baleset során – melyben Norbi teljesen vétlen volt - nekicsapódott Tarquini Hondája. Visszaesett a 11. helyre, de az újraindítás után szinte percek alatt három helyet javított pozícióján. A folytatásban próbált még előkelőbb helyre feljönni, azonban támadásait visszaverték az előtte haladók.

„Sajnálatos volt a baleset, melynek során az autóm jobb hátuljába csapódott a másik Honda. A jövőre nézve azonban bizakodásra adhat okot, hogy sérült autóval is tudtam előzni. Mindenesetre még ma is legalább annyira örülök a tegnapi eredményeimnek, mint akkor” – mondta a magyar klasszis, akit ismét rabul ejtett a magyarországi verseny hangulata.

„Elsősorban annak örülök, hogy összejött a hazai közönség előtt a dobogós helyezés, de egyébként is leírhatatlan volt a hangulat, a Hungaroring megint hozta a formáját, felejthetetlen verseny volt” – összegezte a hétvégét Norbi.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr225285672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása