MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: A dobogós helyezés mindig kicsit elégtétel számomra

2013.05.29. 11:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_szlovakia3.jpgMichelisz Norbert egyelőre nagyon meggyőző formát mutat a túraautó-világbajnokság idei szezonjában. Egyre jobban megismeri a Honda Civic-et mellyel az idei szezontól versenyez, ennek köszönhetően az utóbbi három versenyhétvégéből mindháromszor dobogóra állhatott.

A legutóbbi Salzburgringen megrendezett Osztrák Nagydíjon az első futamban – egy érdekes büntetés miatt – csak az utolsó helyről indulhatott, így ott csak a biztonságos célbeérés volt a cél, de a második futamban remek versenyzéssel – a legjobb Hondás versenyzőként - a harmadik helyen ért célba.

A WTCC egyetlen magyar pilótája elmondta, az első futamban az volt a legfontosabb, hogy baleset nélkül megússza a versenyt és az autót is „egyben” vigye a célba. Természetesen előfordulhatnak olyan balesetek, amikor semmi köze nincs hozzá – mint a Hungaroringen -, mégis ő lehet a szenvedő fél, egy visszacsapódó autó, vagy egy lerepülő alkatrész miatt is.

„A futam alatt nem nagyon van idő máson gondolkozni, most is csak arra figyeltem, hogy a hosszú egyenesben is a legjobban haladó autó mögött menjek. A baleseteket nem lehet bekalkulálni, és én is csak akkor gondolkozok rajta, ha már megtörtént” – mondta Michelisz arról, miért kellett nagyon vigyáznia, nehogy valami baj legyen az autóval.

„A dobogós helyezés mindig kicsit elégtétel számomra. Főleg azért, mert nem éreztem jogosnak a büntetést az első futamban. Ez amolyan visszaigazolása annak, hogy jó úton járunk, és jó munkát végzünk. Ez volt zsinórban a harmadik dobogós helyezésem, ráadásul egy olyan pályán, ami nem kedvez a Hondának” – összegezte Norbi a másfél héttel ezelőtti második futamot.

Külön öröm volt számára, hogy az egész hétvégét tekintve ő volt a legeredményesebb Hondás versenyző. „Jól alakulnak most a dolgaink, jönnek az eredmények, és ez könnyen feledteti a hétvége sötétebb dolgait, a büntetést és az év elején felmerülő technikai gondokat” – mondta a Zengő Motorsport pilótája.

Norbi elmondta, nagyon szeretett volna nyerni, de hamar látszott, erre nincs sok esélyük, hiszen látszott, az egyenesekben, úgy mentek el a Chevy-k, ahogy akartak. Ennek ellenére roppant boldog volt, úgy érezte ez volt a maximum, amit elérhettek.

„Az eddigi öt futamból háromszor a dobogón végeztem, és nagyon szeretném, hogy ez a statisztika megmaradjon. A következő cél a futamgyőzelem. Úgy érzem, ha így fejlődünk, még idén meglehet, akár már június elején, a moszkvai versenyen” – mondta arról, mi a legfontosabb célja az idei szezonban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr65331597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása