MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbert rajongóinak adott interjút

2013.07.21. 18:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza1.jpgMichelisz Norbertet az elmúlt években többször is a legnépszerűbb hazai sportolónak választották. Ez nem véletlen, hiszen a Zengő Motorsport pilótája mindig is közvetlen maradt a rajongóival, soha nem érzékeltette, hogy ő másabb ember lenne. Erre nagyon jó példa volt tavaly - miután megnyerte a nem gyári csapatok versenyzői számára kiírt Yokohama Trophy-t - a hazaérkezése után, lázzal küszködve is állta a rajongók rohamát.

Norbi ezúttal saját honlapján, a michelisz.com-on „adott interjút” az iránta érdeklődők számára. Rajongói több mint 160 kérdést tettek fel neki, ezek közül válaszolt azokra, melyek véleménye szerint a legizgalmasabbak voltak.

Így megtudhattuk, nagyon jól érzi magát a WTCC-ben, a következő öt-tíz évet még mindenképpen ebben a sorozatban szeretné eltölteni. Korábban volt szerencséje formaautókat is kipróbálni - például Fernando Alonso 2005-ös F1-es Renault-ját -, de tisztában van vele ahhoz már idős, hogy ebben a kategóriában komoly karriert befusson. Legszívesebben a Red Bullt próbálná ki, mert azt tartja a mezőny legjobb autójának, és ezért versenyzői szemmel azt lenne számára a legérdekesebb vezetni is.

A Forma 1-ben Kimi Räikkönen az első számú kedvence, aki véleménye szerint nem egy bonyolult figura, nagyon őszinték a nyilatkozatai, ugyanakkor tetszik számára a mai világban ritka hozzáállása a dolgokhoz. A jövőre a WTCC sorozatban induló Sebastian Loebről úgy véli, az első pillanattól kezdve nagyon gyors lesz. A kérdés inkább az, hogy a Citroën mennyire versenyképes autót tesz alá. Norbi mindenképpen az első hatba várja már az első idényében.

Elárulta élete első vezetési élményét is, így megtudhattuk, hogy 11 vagy 12 éves lehetett, amikor szüleivel hazafelé tartottak, és az utcájuk elején kiszálltak az autóból, hogy egyedül guruljon haza és parkoljon le vele. Csak egy 80 méteres út volt, de szép emlékként maradt meg benne, hogy rá bízták a családi kocsit.

Norbi elmondta, a legnagyobb sebesség, amit valaha átélt autóban, az 267 km/h volt, egy monzai WTCC futamon. Elárulta, ez még a BMW-s időkben volt, de akkor is csak úgy tudta elérni ezt a sebességet, hogy a futamon három-négy autó szélárnyékában ment. Pályafutása eddigi legemlékezetesebb futamának az első WTCC-s futamgyőzelmét, az egyébként meglehetősen kaotikus 2010-es makaói versenyt tartja. 

Úgy véli, idén még biztosan versenyképesebbek lesznek a Chevyk a Hondánál. Az eddigi teljesítményt látva a Chevykkel szemben csak akkor van esélye a többi autónak, ha súlykedvezményt kapnak, ebben a szezonban pedig nagy változás már nem várható, hiszen fontosabb fejlesztéseket idén már nem terveznek egyik márkánál sem.

Volt rajongó, aki arról kérdezte, hogy vajon a DTM bajnokság előrelépés lenne e számára, de Norbi úgy véli szakmai szemmel nem lenne az, mert a pilóták kvalitásait nézve hasonló a WTCC-hez. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy az autók gyorsabbak, erősebbek, de ez önmagában nem jelenti azt, hogy nagyobb kihívás lenne, hiszen sokkal inkább van köze a formaautókhoz, mint a túraautózáshoz.

Jelenleg a versenyzés elsőbbséget élvez az életében, de célja, hogy befejezze tanulmányait a PTE Közgazdaságtudományi Karán. Ha minden jól megy, még két-három félév, és a kezében tarthatja a következő diplomáját.

Kedvenc filmje Roberto Benignitől Az Élet szép, azonban a rendezők közül a Batman filmek alkotója Christopher Nolan a csúcs számára. Kedvenc szimulátora a Grand Prix Legends, amit a mai napig elővesz, mert nagyon élvezhető a játékélménye. Jelenlegi autója, a külön a WTCC-re fejlesztett Honda Civic ára 700 ezer euró körül van.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr745417454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása