MOL csapat Autó-Motor Blog

Zengő Zoltán: Szuzuka idáig mumus volt

2013.10.13. 16:09 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza3.jpgPályafutása egyik legsikeresebb hétvégéjét zárta Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság legutóbbi viadalán. A Szuzukában megrendezett Japán Nagydíjon rajt-cél győzelmet aratott és megszerezte idei első, pályafutása harmadik futamgyőzelmét. Mint Norbi elmondta, ez kiemelten fontos volt, hiszen szeretett volna a Honda hazájában bizonyítani.

A Zengő Motorsport versenyzője jóllehet tavaly Sonomában pontszámban túlteljesítette a mostani szuzukai versenyhétvégét, ám a mostani siker - pole pozíció, futamgyőzelem - összességében mégis nagyobbat szólt, hiszen Norbi a Honda otthonában érte el mindezt.

„Nagyon boldog voltam, hiszen Szuzuka idáig mumus volt. Ha az interneten beütjük az elmúlt három év versenyeit, rólunk olyan képek vannak, amikor a sóderágyban vagyunk, vagy kipördültünk. Így nem csoda, hogy nem voltak jó élményeink a pályával kapcsolatban” – mondta immár „megemésztve” a fantasztikus sikert Zengő Zoltán a csapat első embere.

A csütörtöki edzésen szintén a sóderágyban végeztek, és a csapatfőnök bevallotta, ettől mély érzelmi válságba kerültek. Este leültek Norbival beszélgetni, és ennek során a versenyző elmondta, úgy érzi, nem megy neki ez a pálya valami nem állt össze, és a többieket is nagyon gyorsnak vélte.

„Azt mondtam neki, csináljuk azt a megszokott dolgot, amit szoktunk. Megpróbáltuk a legjobban beállítani az autót és bíztunk a minél jobb szereplésben. Mindketten tisztában vagyunk vele, az élet dobja azokat a problémákat, amiket le kell küzdeni” – emlékezett Zoli a szuzukai beszélgetésükre.

„Próbáltunk úgy neki indulni a hétvégének, hogy elmondhassuk, helytálltunk Szuzukában, ami nem mellékesen a Honda tulajdona. Szombaton sikerült azokat a beállításokat elvégezni, amiket szerettünk volna, és ennek köszönhetően szombaton egyre gyorsabbak voltunk és Norbi is egyre többet mosolygott” – elevenítette fel a verseny előtti napot Zengő.

Mivel a szuzukai egy nagyon technikás pálya, melyen gyors irányváltásokra van szükség, nem lehetett tudni, hogy a gyári új gumik, vagy a Michelisz által használt lesz a jobb.

„Megtaláltuk az autó azon pontjait, ami Norbinak a legjobb feelinget adta. Ezt fejlesztettük az időmérőre tovább, így a versenyre „finom” volt az autó. Nyílván számítottunk arra, hogy jó rajttal talán meg tudjuk szerezni első győzelmünket a Hondával, de nem beszéltünk erről, mert tisztában vagyunk vele, hogy egy-egy versenyen mennyi minden gátló tényező lehet” – mondta a csapatfőnök.

Zengő elmondta, a legnagyobb elismerést a Honda egyik vezetőjétől kapta. „Amikor a konstruktőrök viadalában elért győzelem után át kellett volna vennie a díjat a japán vezető azt mondta nekem, nagy megtiszteltetés lenne, ha én venném át a díjat, mert ez a mi sikerünk” – mondta Zengő, akinek így még szebbre sikerült a történelmi győzelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr955566600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása