MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz szerint jövőre az első három hely a realitás

2013.10.26. 08:32 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza1.jpgMichelisz Norbert a szuzukai futamgyőzelme után úgy fogalmazott, olyan érzések kavarognak benne, mint tavaly a Hungaroringen aratott futamgyőzelme után. Tisztában volt vele mit jelent csapatának a siker, hiszen rengeteget dolgoztak érte Hihetetlen volt számára, hogy a kezdeti nehézségek után eljutottak ebbe a magasságba és épp a Honda pályáján aratták idei első futamgyőzelmüket.

Zengő Zoltán a csapat vezetője ugyanakkor azt mondta, az elmúlt években felépített stratégia alapján – 2010-ben futamgyőzelem Makaóban, tavaly futamgyőzelem a Hungaroringen, majd idén futamgyőzelem a Honda pályáján -, jövőre egy új és erősebb autóval az összetett vb-győzelem sem elképzelhetetlen.

„Ehhez azért jelentős szerencse is kellene. A WTCC-ben ugyanis nagyon sok jó versenyző található, nem olyan egyszerű köztük a legjobbnak lenni. Úgy gondolom, ha minden évben úgy tudunk fejlődni, mint az elmúlt években, akkor valóban megfogalmazhatunk szép célokat. Ugyanakkor, ha reálisan nézzük a helyzetet, akkor az első három hely valamelyike szerintem is elérhető” – mondta Norbi miként vélekedik a következő évad esélyeiről.

Michelisz úgy véli, azért mert aratott három futamgyőzelmet, és idén volt több dobogós helyezése, még nem automatikus hogy megnyeri a vb-t. „Bízom benne, hogy jövőre nagyon jó autónk lesz, és a sorsunk a saját kezünkben lesz. Ha így lesz, akkor biztos, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt tudunk nyújtani és sok futamot nyerhetünk” – mondta Norbi a terveiről.

Tisztában van vele, hogy a következő szezonban nagyon erős lesz a túraautó világbajnokság mezőnye. A Citroen valószínűleg kiemelkedik, de a Hondának is roppant erős versenyzői lesznek. Ennek függvényében úgy érzi 5-6 versenyző is esélyes lehet a világbajnoki cím elhódítására.

"A célom egyértelműen a világbajnoki cím elhódítása valamikor, de nem leszek csalódott, ha ez még nem jövőre jön össze” – mondta Norbi, aki úgy véli a WTCC jóval izgalmasabb lesz, mint az idei Forma 1-es szezon, melyről természetesen neki is megvan a véleménye. Úgy gondolja, Vettel esetében látszik a leginkább, hogy a nagyjából egyenlő autók versenyében a pilóta jelentheti a különbséget.

Norbi az elmúlt – verseny nélküli – hetekben sem unatkozott, hiszen szokás szerint számos meghívásnak, felkérésnek kellett eleget tennie. Ezek sokszor azzal jártak, hogy reggel elindult otthonról, és csak este ért haza, így kedvesével, Johannával alig találkozott. Éppen ezért úgy tervezi, a mostani hétvége csak a pihenésé és kedveséé lesz, majd minden energiájával a két  zárófutamra készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr255599752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása