MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Monzában az autó összes gyermekbetegsége előjött

2013.03.25. 15:03 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza3.jpgFelemásra sikeredett Michelisz Norbert első versenye a Hondával. A túraautó világbajnokság egyetlen magyar pilótája a hétvégi monzai versenyen mindkét futamban a 21. helyről rajtolt, és amíg az elsőben remek versenyzéssel egészen a nyolcadik – pontszerző - helyig sikerült feltornáznia magát, a másodikban egy hihetetlen műszaki hiba miatt az utolsó lett.

„Sajnos mindent megalapozott, hogy későn lett kész az autóm és nem tudtam vele a verseny előtt tesztelni. Ennek köszönhetően aztán az összes „gyermekbetegsége” előjött, és a hétvége folyamán nem tudtam egy gyors kört se menni. Gond volt a fékkel (szétdurrant a fékcső), a váltó pedig a motorvezérlés miatt nem volt teljesen tökéletes” – mondta szinte egy szuszra Norbi.

A fékhibának köszönhetően nem volt meg az állandóság érzése a féknél. Ez a probléma már az időmérőn is fennállt így Norbi már akkor sem tudott biztonságosan gyors kört teljesíteni.

„A Ladák hétvégi esete is mutatta, mekkora veszélyt jelent, ha valami gond van a fékkel, én viszont nem akartam kockáztatni, nem akartam, hogy esetleg összetörjön az autó. Reménykedtem az esőben, mert minden változás, - legyen az időjárás, vagy technika - megkeveri a lapokat” - mondta a magyar klasszis.

Szerencsére megjött az eső, és hiába volt számos technikai hibája a motorral, hiába veszített saját bevallása szerint sok időt, remekül teljesített. A 21. helyről rajtolva a futam során volt már 10. is, majd visszaesett a 15. helyre, végül remek vezetéssel a 8. helyen ért célba.

„Bizakodó voltam a folytatásban is, hiszen jól ment az autó, de a második futamban egy banális hiba a vesztünket okozta. Elromlott a ventilátor, és pillanatok alatt bepárásodott az ablak. Mikor kimentem a második futamra már tudtuk mi a baj, ki is cserélték a hibás elemet, de az új elemmel se működött. Úgy kellett kezdeni, hiszen már a felvezető körben bepárásodott az ablak. Esőben amúgy is rosszul látunk, hát még párás ablaknál. Így végül nem maradt más, mint kiállni a boxba” – mondta alig egy nappal a verseny után már kicsit felszabadultabban Norbi.

Norbi úgy véli nagyon hiányzott a tesztelés a verseny előtt, hiszen a szerelőik kedd óta folyamatosan dolgoztak, vasárnapig szinte alig aludtak valamit, de vannak olyan problémák, melyek csak menet közben jönnek elő. „Normális, ha ezek a hibák előjönnek, csak nem versenyen, hanem teszten” – mondta Norbi.

A magyar pilóta hajnalban ért haza, így most elsősorban pihenni szeretne. Szerdán és csütörtökön egy-egy hivatalos eseményen kell részt vennie, de utána szeretne leülni a csapat többi tagjával, így a szerelőkkel is egy nagyobb beszélgetésre.

„Nincsenek gondok csak feladatok. Ezeket viszont meg kell oldanunk. Nem rajtunk múlott a siker, de az előttünk álló időben minél gyorsabban meg kell oldani a fennálló technikai problémákat. Ha ez sikerül, akkor a következő futamon Marokkóban sem elképzelhetetlen a pontszerzés” – összegzett Norbi.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr805170739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása