MOL csapat Autó-Motor Blog

Michelisz Norbi: Volt már rosszabb hétvégénk is

2013.08.09. 11:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

norbi_monza2.jpgEgy ötödik és egy hetedik helyezéssel zárta Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság legutóbbi, Argentin Nagydíját. Norbi elmondta, örül, hogy mindkét futamot pontszerző helyen zárta, ugyanakkor csalódott, hogy ezúttal nem tudott dobogóra állni.

„Sok minden történt velem, már maga az utazás sem volt egyszerű. Előbb megérkeztünk Buenos Airesbe, majd egy óra buszozás a belföldi járatokhoz, innen pedig újabb repülőút – mintegy 1000 kilométer –, majd autóval vittek ki a verseny helyszínére a Termas de Rio Hondo versenypályára” – mondta Norbi, az utazás nehézségeiről.

Elárulta, európai szemmel nézve nagyon nagy a szegénység az országban, mégis boldogok az emberek. Szomorú sorsuk és pénztelenségük ellenére mindig mosolyogtak, segítettek nekik mindenben. Furcsa volt számára, hogy a nagy szegénység ellenére este mégis kimerészkedhetett az utcára, hiszen nagy a közbiztonság

„Volt a hétvégében pozitívum is, hiszen mindkét futamon pontszerző helyen végeztünk és sokat tanultam is a versenyhétvége során. A negatívum pedig az volt, hogy az elmúlt versenyekkel ellentétben, ezúttal nem sikerült dobogós helyen végezni. Olyan hétvége volt amelyen a maximumot kihoztuk a kocsiból, mégsem sikerült a dobogón végezni” – értékelte a versenyt Norbi.

Úgy véli a sebességük megvolt hozzá, mégse lett belőle dobogó. „Elsősorban a fiúknak akartam visszaadni valamit a portói hétvégén nyújtott fantasztikus munkájukért, leginkább miattuk akartam dobogóra állni” utalt Norbi arra, mekkora segítség számára, hogy ilyen szerelőkkel dolgozhat.

Elmondta a csapatnál így is mindenki elégedett volt, hiszen azt tudták, hogy a test-test elleni küzdelmet is gyakorolnia kell, kijöhet belőle jól vagy rosszul, most az utóbbi volt. (Tarquini meglökte Nasht, aki ennek köszönhetően Micheliszt lökte meg. Norbi az ütközés következtében kisodródott és visszaesett a 8. helyre. Szerencsére később vissza tudott előzni a magyar versenyző, akit így a hetedik helyen intettek le.)

Norbi versenyzői nagyságát mutatja, hogy annak ellenére sem másban keresi a hibát, hogy a második helyről lökték ki, aminek köszönhetően odalett a dobogós esély. „A második futammal elégedett volt, a csapat vezetése is, mint Zengő Zoli is mondta, az volt a lényeg, hogy pontokat gyűjtsünk. Összességében úgy érzem volt már rosszabb hétvégénk is” – értékelt Norbi.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-auto-motor.blog.hu/api/trackback/id/tr465452866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása